بلاگ

همه‌چیز درباره ورزش دوچرخه‌سواری

دوچرخه سواری یک ورزش کاربردی است که تمامی عضلات بدن را درگیر می‌کند و برای تقویت و تمرین عضلات بدن مفید است. با استمرار در انجام این فعالیت و افزایش میزان و شدت آن، می‌توانید به تقویت و افزایش قدرت عضلات بدن خود بپردازید. البته در کنار فواید دوچرخه سواری از نظر علمی بر روی بدن این فعالیت بعنوان تفریح و سرگرمی در تمام مراحل و دوره های زندگی تاثیر روحی روانی بسیار زیادی بر فرد می‌تواند داشته باشد. دوچرخه سواری مورد علاقه شدید کودکان و نوجوانان است در این سن کودک احساس می‌کند که می‌تواند مستقل و بدون نیاز به دیگران می‌تواند کاری مفید و فعالیتی هیجان‌انگیز برای خود انجام دهد و اعتماد به‌نفس او افزایش می‌یابد. دوچرخه سواری، به‌عنوان یک فعالیت ورزشی و تفریحی، فواید علمی و اجتماعی زیادی دارد. ما سعی می‌کنیم در این مقاله بطور مختصر مهمترین فواید علمی  این فعالیت را بازگو کنیم.

البته تمام افراد با توجه به جنبه علمی و فواید آن برای بدن و محیط دست به خرید دوچرخه و اقدام به فعالیت دوچرخه سواری نمی‌کنند در بسیاری از موارد خیلی از افراد از فواید علمی این فعالیت آگاهی ندارند. مثلاً اکثر والدین در خرید دوچرخه برای کودک خود جنبه شاد کردن بچه و بازی، تفریح و سرگرمی کودک خود را در نظر می‌گیرند اما انجام این فعالیت بدون در نظر گرفتن هدف از این فعالیت اثر خود را کم و یا زیاد بر روی سلامتی فرد خواهد گذاشت.

مهمترین فواید دوچرخه سواری:

  • باعث سلامتی قلب و عروق می‌شود

این فعالیت باعث دوری انسان و فرد دوچرخه سوار از بسیاری بیماری‌های قلب و عروق مثل فشار خون، افزایش کلسترول خون، بیماری قلبی و عروقی می‌شود. به این دلیل که دوچرخه سواری یک فعالیت بدنی آرام است که باعث تقویت عضلات قلب و پمپاژ بهتر و با کیفیت‌تر خون به سایر اعضای بدن و اکسیژن رسانی بهتر به مغز می‌شود.

  • دوچرخه سواری سبب کاهش وزن و متعادل کردن وزن می‌شود

بدلیل اینکه دوچرخه سواری یک فعالیت بدنی آرام است و کالری سوز است با استفاده منظم از دوچرخه سواری و استمرار روزانه در انجام آن می‌توانید کالری‌های اضافی را سوزانده و وزن خود را کاهش دهید. همچنین، با تقویت عضلات، سوخت و ساز بدن نیز افزایش می‌یابد که به معنی افزایش سرعت متابولیسم است و برای کاهش وزن مؤثر است. بنابر این دوچرخه سواری می‌تواند فعالیتی بسیار مفید برای جلوگیری از چاقی باشد.

  • کم کردن سطح استرس و جلوگیری از افسردگی

ورزش در هوای طبیعی و فعالیت بدنی معمولاً بهبود وضعیت روحی و روانی افراد را به همراه دارد. زیرا فرد با دوچرخه سواری در محیط اجتماعی قرار می‌گیرد و خواه نا خواه با انسانهای اطراف و محیط موجود انواع تجارب و ارتباط‌ها را خواهد داشد. دوچرخه سواری به‌عنوان یک ورزش آزاد در طبیعت، احساس خوبی به افراد می‌دهد و به کاهش استرس و افسردگی کمک می‌کند زیرا دوچرخه سواری یک فعالیت هیجان انگیز است.

  • افزایش ظرفیت ریه ها وبهبود سیستم تنفسی:

دوچرخه سواری تنفس عمیق و مؤثر را تحریک می‌کند. این ورزش باعث افزایش ظرفیت ریه‌ها و بهبود عملکرد سیستم تنفسی خواهد شد.

  • افزایش تکثیر سلول های استخوان ساز:

دوچرخه سواری یک فعالیت غیرضربه‌ای است که معمولاً بر روی مفاصل بار اضافی وارد نمی‌کند و برای حفظ سلامت استخوان‌ها و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با استخوان‌ها مانند اوستئوپروز (کاهش چگالی استخوان) مفید است.

  • تقویت عضلات بدن

بدلیل پدال زدن، دوچرخه سواری باعث تقویت عضلات بدن و بهبود تعادل و انعطاف‌پذیری می‌شود. یکی از مهمترین فواید علمی دوچرخه سواری فایده تقویت کم و بیش تمام عضلات بدن دوچرخه سوار است.

1- تقویت عضلات پا: دوچرخه سواری اصلی‌ترین عضلاتی که در آن فعال می‌شوند، عضلات پا مانند عضلات ران، ران خلفی، عضلات زانو و عضلات پشت ساق است. هنگام پدال زدن، این عضلات تقویت و تمرین می‌شوند و قدرت و استقامت آنها افزایش می‌یابد.

2. تقویت عضلات کمر و شکم: در هنگام دوچرخه سواری، عضلات کمر و شکم نیز برای حفظ تعادل و استقامت بدن فعال می‌شوند. این عضلات برای حفظ استوانه بدن در حالت عمودی و تحمل فشارهایی که در هنگام پدال زدن ایجاد می‌شود، تقویت می‌شوند.

3. تقویت عضلات بازو و شانه: در صورتی‌که از دسته‌های دوچرخه استفاده کنید، عضلات بازو و شانه نیز در حرکت و دستگیره دادن به دوچرخه فعال می‌شوند. این عضلات در حالت ثابت نگهداشتن دسته‌ها و همچنین در حرکت دادن دستگاه دنده‌ها تمرین و تقویت می‌شوند.

4. تقویت عضلات پشت: هنگامی که بر روی دوچرخه نشسته و پدال می‌زنید، عضلات پشت شامل عضلات ظهر و شانه نیز فعال می‌شوند. این عضلات برای حفظ وضعیت استوانه‌ای بدن و تحمل فشارها و تنش‌هایی که در حین دوچرخه سواری به‌وجود می‌آید، تمرین می‌شوند.

5- تقویت عضلات قلب و عروق: که در قسمت‌های قبلی به آن پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *